Mitä tehdä Helsingissä?

Helsinki

Helsinki on kaupunki, joka kuhisee tapahtumia, kulttuurikohteita ja ainutlaatuisia kokemuksia. Tässä artikkelissa tutustumme tähän viehättävään pohjoisen pääkaupunkiin. Lähdemme matkalle, joka vie meidät Helsingin kukkakaupoista kaupungin ikonisiin historiallisiin nähtävyyksiin ja upeisiin luonnonkohteisiin.

Vapaa-ajan vietto Helsingissä

Viihtyisässä Helsingissä on lukuisia rentouttavia tapoja viettää vapaa-aikaa. Aurinkoisena päivänä voit suunnata Hietsun rannalle nauttimaan auringosta tai osallistumaan rantalentopallopeliin. Samalla voit nauttia jäätelöstä ja hyvästä kirjasta. Tai miksi et pakkaa piknik-koriin makkaroita ja pullia ja lähde Seurasaareen, jossa voit valmistaa omia hot dogeja grillissä.

Tutustu Helsingin kulttuuriin ja historiaan

Helsingin historialliset kohteet tarjoavat elämyksiä ja oppimismahdollisuuksia. Voit ihailla suomalaista taidetta Gallen-Kallelan museossa, joka alun perin suunniteltiin taiteilijan studioksi ja asunnoksi. Museossa on pysyvä näyttely Gallen-Kallelasta ja hänen aikalaisistaan.

Kaupungin keskustakirjasto Oodi, joka on valmistunut vuonna 2018, on arkkitehtoninen mestariteos. Siellä voit viettää rauhallisen iltapäivän kirjojen parissa. Suosittu paikka paikallisten ja turistien keskuudessa on myös Suomenlinna, joka on merilinnoitus noin 4 km keskustasta etelään.

Luontokokemukset Helsingissä

Helsinki tarjoaa myös runsaasti luontokokemuksia. Vietä viikonloppu Nuuksion kansallispuistossa, jonne pääsee helposti julkisilla Helsingistä. Puistossa on monia kävelyreittejä, suosituimpia ovat Korpinkierros ja Haukankierros. Helsingin ulkopuolella sijaitsee myös Viikki-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue, joka on linnunharrastajien paratiisi.

Kaupungin keskustassa voit puolestaan käydä uimassa Allas Sea Poolin merialtaassa. Tämä kompleksi koostuu saunoista, sekä lämpimästä vedestä että merialtaasta. Allas Sea Pool tarjoaa mahdollisuuden tutustua Helsingin kaupunkikulttuuriin erityisellä tavalla.

Nauti kaupunkikulttuurista

Helsingin kaupunkikulttuuri on rikas ja monimuotoinen. Voit kokea sen rentoutumalla Helsingin Talvipuutarhassa nauttien noutopizzasta tai sitten tutustumalla Rivieran elokuva- ja cocktailbaariin Kalliossa. Kävely ratikka numero 4 reitillä vie sinut Helsingin tunnetuimpien nähtävyyksien läpi, ja voit ihastella kaupungin sykettä. Lisäksi Oodi, Helsingin keskustakirjasto, tarjoaa lukemattoman määrän kirjoja lukuisilla eri kielillä.

Hemmottele itseäsi

Rentoutuminen on elintärkeää lomalla. Voit hemmotella itseäsi kylpemällä Allas Sea Poolin merialtaassa, syömällä lounasta Helsingin tyylikkäimmässä Burger Kingissä tai uimalla jugend-tyylisessä Yrjönkadun uimahallissa. Löyly tarjoaa luksussaunan ja ravintolan merellisellä näköalalla, kun taas Espassa voit nauttia ylellisestä piknikistä ostoksilla käynnin jälkeen.

Nauti urheilusta ja luonnosta

Helsingissä on useita urheilu- ja luontoaktiviteetteja. Viikki-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueella voit ihailla lintujen elämää, tai voit pyöräillä saarikierroksen Helsingin kauniissa saaristossa. Linnanmäen huvipuistossa voit kokea jännitystä huvipuistossa, tai voit kokeilla uutta urheilulajia, padelia, useilla kentillä kaupungin ympäri.

Tutki taide- ja kulttuurikohdetta

Helsinki on tunnettu rikkaasta taide- ja kulttuurikohteistaan. Voit tutustua suomalaiseen taiteeseen Gallen-Kallelan museossa, tai löytää luettavaa Oodissa. Alvar Aallon kotitalo ja ateljee, sekä taidemuseo Amos Rex, ovat myös tutustumisen arvoisia kohteita. Ekberg, Suomen vanhin leipomo, konditoria ja kahvila, tarjoaa menneisyyden tuulia samalla kun herkuttelet kakulla.

Tee ostoksia

Helsinki tarjoaa lukemattomia ostosmahdollisuuksia. Marimekko Outlet Herttoniemessä tarjoaa laadukkaan valikoiman suomalaisia ​​design-tuotteita.

Muita tekemistä Helsingissä

  • Tee vierailu Suomen suurimpaan keskiaikaiseen kivikirkkoon.
  • Helsingin Tuomiokirkko on Suomen suurin keskiaikainen kivikirkko. Sieltä voit ihailla kauniita freskoja, mukaan lukien Simbergin kuuluisa fresko, joka esittää Jeesusta ristillä.
  • Vie perhe Helsingin tiedekeskus Heurekalle. Heureka on täydellinen paikka lapsille (ja aikuisille), jotka haluavat tietää enemmän maailmasta ja tieteestä. Siellä on interaktiivisia näyttelyitä, planetaario ja paljon muuta hauskaa.
  • Laita jalka jarrulle ja mene kiireettömälle aamiaiselle. Hyvä paikka kiireettömälle aamiaiselle tai brunssille on SIS. Deli + Café, jossa on tarjolla skandinaavinen buffetaamiainen ja brunssi viikonloppuisin.
  • Vietä rauhallinen hetki kaupungin melusta eristäytyneessä kappelissa. Kampin kauppakeskuksen vieressä on hiljainen paikka nimeltä Kamppi Chapel of Silence, jossa voit viettää rauhallisen hetken.
  • Vietä iltapäivä museossa – valitse sopiva Suomen laajasta museovalikoimasta. Suomessa on yli 1000 museota, joissa voit tutustua kaikkeen alkaen taiteesta ja kulttuurista historiaan ja luonnontieteisiin. Esimerkiksi Kansallismuseo, Ateneumin taidemuseo ja Luonnontieteellinen museo ovat suosituimpia valintoja.
  • Vietä perjantai-ilta korkeatasoisen stand up -komiikan parissa. Helsingin kaupunginteatterin Frenckell-sali on paikka, josta löydät korkeatasoista stand up -komiikkaa. Löydät laajan valikoiman artisteja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.
  • Nauti Helsingin yöelämästä. Helsinki on tunnettu vilkkaasta yöelämästään, johon kuuluu klubeja, baareja ja yökerhoja. Mene esimerkiksi Kallioon tai Kampin alueelle, josta löydät trendikkäitä cocktailbaareja ja klubeja.

Saatat pitää myös näistä